Veelgestelde vragen
Heb jij bij het sluiten van een huurovereenkomst voor jouw huurwoning borg moeten betalen? Heb jij deze borg niet teruggekregen nadat je de woning hebt verlaten? Jij hebt dan hoogstwaarschijnlijk recht op terugbetaling van jouw borgsom. In de meeste gevallen kan de verhuurder jouw borg niet inhouden zonder aan strenge wettelijke vereisten te voldoen.
Vragen over waarborgsommen
Wat is de termijn voor terugbetaling van de borg?
In principe moet de verhuurder de borg terugbetalen na het eindigen van de huurovereenkomst. Meestal moet dit binnen één of twee weken gebeurd zijn. Indien je verhuurder de borg niet vrijwillig terugstort, zullen wij hem sommeren dat te doen. Hiervoor geven wij de verhuurder een redelijke termijn, bij ons is dat twee weken. Mocht de verhuurder niet overgaan tot betalen van de borg binnen die termijn dan gaan wij voor jou naar de rechter.
Wanneer krijg ik mijn borg terug als ik gebruik maak van de diensten van Borgterug?
Dit hangt af van de bereidwilligheid van de verhuurder. De meeste verhuurders betalen de borg terug binnen de twee weken tijd die wij hen hiervoor geven in onze laatste sommatie. Indien wij moeten procederen dan kan dit enkele maanden duren.
Waarvoor is een waarborgsom?
Hoe verloopt de procedure?
Op basis van de gegevens die jij hebt ingevuld en het eventuele contact dat jij met Borgterug hebt gehad, bepalen we ons plan van aanpak. In de meeste gevallen sommeren wij de verhuurder nog een laatste keer om te betalen. Gaat hij hier niet op in dat gaan wij naar de rechter. Met het vonnis van de rechter kunnen wij betaling van jouw borgsom eisen bij de verhuurder. Gaat de verhuurder niet over tot vrijwillige terugbetaling van de borgsom dan gaat de deurwaarder jouw borgsom incasseren bij de verhuurder.
Wat gebeurt er als de verhuurder niet reageert?
Als de verhuurder niet reageert dan staat er nog een gang naar de rechter open. Voor een veroordeling van de rechter hoeft jouw verhuurder niet te reageren of op te komen dagen. Met het vonnis van de rechter zorgen wij voor terugbetaling van de borg.
Vragen over de procedure en diensten van Borgterug
Moet ik zelf naar de rechter?
Wat zijn de kosten?
Wij werken op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat alleen wanneer wij jouw borg terug weten te krijgen, wij een succesfee in rekening brengen. Deze fee bedraagt 20% van het totaal door jou ontvangen bedrag.
Wat zijn de algemene voorwaarden van Borgterug?
Hoe word ik op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in mijn zaak?
Waarom is Borgterug de goedkoopste optie om je borg terug te krijgen?
- Je betaalt een vast percentage. Er zijn geen bijkomende kosten, geen kantoorkosten of opstartkosten. Lukt het ons niet om jouw borg terug te krijgen dan betaal je ook niets.
- Wij specialiseren ons enkel op het terugkrijgen van borgsommen. Hierdoor hebben de juristen van Borgterug veel specialistische kennis in huis en weten wij precies wat wij moeten doen.
- Wij besparen op de vaste kosten. Wij hebben geen groot kantoor, weinig medewerkers en zijn online-only.
- Wij maken gebruik van slimme selectietools om herhaalde processen zo efficiënt mogelijk te maken.
Is Borgterug goedkoper dan een advocaat
Zijn mijn gegevens veilig bij Borgterug?
De service van Borgterug
- Direct jouw rechten kennen
- Binnen 24 uur hulp
- Geen rechtszaak verloren
- Geen administratiekosten
- No cure no pay
- Bereikbaar voor updates en vragen

Onze juristen werken op no cure no pay basis, check nu vrijblijvend of jij je borg terug kan krijgen.